Hoofdmenu

Inloggen

Log in om toegang te krijgen tot artikelen voor leden.


Schoonmaakdag 2017
WBE De Moer & Omstreken maakt het buitengebied schoon.

Wildbeheereenheid De Moer en Omstreken organiseert 18 maart 2017 een schoonmaakdag. Zij doet dit in het buitengebied van Loon op Zand, Waalwijk, Sprang-Capelle, Dongen en Tilburg. Vrijwilligers en leden van de WBE gaan de natuur in om het zwerfvuil te verzamelen omdat dit niet in de natuur thuis hoort. Op het eind van de dag zal dit zwerfvuil in een container worden verzameld. De wildbeheereenheid verwacht ongeveer 13 tot 15 kubieke meter vuil in te zamelen.

Sinds 2002 staat heel Nederland jaarlijks een week lang in het teken van zwerfafval tijdens de Week van Nederland Schoon. In die week wordt op ludieke wijze in de media getoond hoe het probleem van zwerfafval lokaal kan worden aangepakt. Op zaterdag wordt de week afgesloten met de schoonmaakdag.

Jaarlijks nemen de landelijke wildbeheereenheden het initiatief om de schoonmaakdag te organiseren met ondersteuning van de Nederlandse Jagers Vereniging. Wildbeheereenheid De Moer en Omsteken organiseert de schoonmaakdag in haar werkgebied. Haar werkgebied bestaat uit het buitengebied tussen de steden Tilburg, Dongen, Sprang-Capelle, Waalwijk en Loon op zand.
De wildbeheereenheid vindt het belangrijk het buitengebied schoon te maken en te houden. Zwerfvuil, zoals frisdrank blikjes, plastic, illegaal gestort huisvuil en zelfs een verdwaalde driewieler, hoort niet in het buitengebied thuis. Met deze actie wil de wildbeheereenheid door kinderen er bij te betrekken, deze kinderen het besef bij brengen dat afval achter laten in de natuur en het buitengebied een slechte zaak is.
Het schoonmaken gebeurt met schoonmaakploegen welke zijn samengesteld uit mensen van de Wildbeheereenheid, kinderen, ouders en vrijwilligers. Zij trekken er gezamenlijk op uit om het zwerfafval te verwijderen uit de natuur.

De schoonmaakdag  gaat van start na het muzikale startsein van de jachthoornblaasgroep De M’oertonen, de jachthoornblaasgroep van de Wildbeheereenheid.
Voorgaande jaren is steeds ongeveer 15 kubieke meter vuil opgehaald. Daarom verwacht de wildbeheereenheid ook dit jaar weer dezelfde hoeveelheid uit de natuur te halen. Op het einde van de actie wordt het ingezamelde vuil gedeponeerd in een grote vrachtwagencontainer om vervolgens af te voeren naar een gecontroleerd vuilstort.

De deelnemers verzamelen zich om 8.45 uur in partycentrum ‘t Maoske in De Moer.

De actie wordt om 12.30 uur afgesloten in ‘t Maoske met het vermelden van het resultaat van de actie.
 

Nieuws

Hubertusviering 2019
05 november 2019, 13.30
Hubertusviering 2017
02 november 2017, 11.01
Schoonmaakdag 2017
08 maart 2017, 08.51